MENU

Indledning

Bornholmske Billeder er et samarbejde mellem Bornholms Ø-arkiv og Bornholms Museum om bevaring og formidling af digitale kilder til øens historie. På Bornholmske Billeder kan man finde hundredvis af fotografier, videoer, protokoller, dokumenter, postkort, lydoptagelser og et hav af andre formater, der dokumenterer øens mennesker og historie.

Arkivalierne på platformen kan have forskellige rettigheder tilknyttet, og vi anbefaler derfor, at du orienterer dig under fanebladene Ophavsret og Persondata samt under det enkelte arkivalie for, hvad der gælder for lige netop det arkivalie.

Idéen bag platformen er, at antallet af arkivalier i databasen kun vil stige i takt med, at museet og ø-arkivet digitaliserer deres samlinger. Derfor giver det god mening løbende at orientere sig på siden samt at få et godt kendskab til platformens mangeartede søgemuligheder. Arkivalier kan f.eks. fremsøges gennem fritekstsøgning, datering, filtype, kategori, originalmateriale og sted. Vi tilbyder vejledning til brug af platformen under Hjælp eller ved at kontakte os. Du kan finde kontaktoplysninger under Kontakt.

Det er også muligt for dig at deltage i digitaliseringen af Bornholms kulturarv gennem opmærkning af emneord og geoinformation. Deltagelse forudsætter oprettelse af bruger, som kræver dit samtykke til vores behandling og opbevaring af dine persondata. Du kan finde vejledning og vilkår for deltagelse og brugeroprettelse under fanebladet Deltag.

Bidrag

Platformen har modtaget økonomisk støtte gennem kommunalbestyrelsens Kunst- og Kulturhistorisk Råd. Bornholms Regionskommunes afdeling for It og Digitalisering står for drift og hosting.

Bornholms Slægts- og Lokalhistoriske Forening og frivillige hos institutionerne bidrager til digitaliseringen af arkivalier.

Leverandør af it-system og hjemmeside er Attention Solutions.

Grafisk design er lavet af Maria Molbech.