MENU

Deltag i digitaliseringen af Bornholms kulturarv

Bornholmske Billeder gør det muligt for registrerede brugere at oprette egne samlinger, som kan deles med familie og venner. Registrerede brugere vil også i fremtiden kunne bidrage direkte med emneord og geoinformation til arkivalier. Du kan også som frivillig arbejde med digitalisering af arkivalier på vores fysiske adresser.

Brugeroprettelse og samtykke

Det er nødvendigt at oprette en bruger, hvis du ønsker at oprette samlinger. Brugeroprettelse er en simpel procedure, som du gennemfører på forsiden. Som en del af brugeroprettelsen skal vi dog modtage og opbevare dine persondata minimum i form af fuldt navn og e-mail. Derudover har du mulighed for at dele flere oplysninger med os som f.eks. din adresse og stilling.

For at vi kan modtage og opbevare dine personlige data, kræver det, at du giver os samtykke til behandlingen af dine data. Samtykket gives under brugeroprettelsen ved at sætte flueben ved feltet for accept af vilkår. Du vil altid på et senere tidspunkt kunne anmode om at få samtykket annulleret, dine personlige data berigtiget eller slettet. Ønsker du at annullere dit samtykke, herunder at få dine data slettet, betyder det dog også, at vi sletter din bruger, og du mister adgang til de udvidede funktioner på Bornholmske Billeder. Den metadata i form af emneord og geoinformation, som du måtte have beriget arkivalier med som bruger, tilhører dog de deltagende institutioner og vil ikke blive slettet ved anmodning.

Bliv frivillig

Kunne du tænke dig at arbejde med digitalisering og registrering af arkivalier gennem Bornholmske Billeder, har du mulighed for at henvende dig til en eller flere af de deltagende parter:

Deltagelse forudsætter ingen tidligere erfaring med digitalisering og registrering af arkivalier, og vi vil sørge for, at du bliver grundigt oplært i brugen af platformens registreringssystem. Vi har i særdeleshed mange pensionister, der godt kan lide at bruge en del af deres tid i socialt samvær omkring bevaring af vores fælles kulturarv, men vi opfordrer unge som gamle til at deltage.

Frivillige bliver i hovedreglen givet opgaver knyttet til scanning af arkivalier og opmærkning af arkivalier efter emneord og geodata. Du kan herunder finde vejledning til, hvordan du geotagger arkivalier.

Læs vejledning til geotagging